кадър: bTVРедактор: Контролни органи не са стъпвали в гората край Ихитиман, защото

...
кадър: bTVРедактор: Контролни органи не са стъпвали в гората край Ихитиман, защото
Коментари Харесай

Дунчев, Изпълнителна агенция по горите: Поръчителите на незаконната сеч са шефове и кметове

кадър: bTV

Редактор: 

Контролни органи не са стъпвали в гората край Ихитиман, тъй като ги е боязън. Много са мощни хората, които се занимават с дърводобив там, това разкри пред bTV шефът на Изпълнителната организация по горите Александър Дунчев. Той беше извънредно песимистичен във връзка с наказванията, които ще бъдат наложени за противозаконната сеч.

Според Дунчев, законът е изработен по този начин, че той се цели в причинителите на самата сеч, не в поръчителите. Според него тези, които се залавят да секат най-често нямат виновност, а също така няма по какъв начин да платят глобите и няма какво да им се вземе. „ Разбрах, че към този момент ще поставят общественополезен труд като наказване. Според мен това не е заслужено “, разяснява шефът на горската организация.

„ Докато тези хора биват гонени, същинските поръчители – шефове, кметове, шефове на стопанства - те си стоят комфортно в столовете и въобще не схващат, няма никакво наказване за тях. В гората край Ихтиман не беше стъпвал горски чиновник, тъй като най-вероятно не смеят “, добави той.

Дунчев добави, че към този момент има насъбрани над 100 сигнала за противозаконна сеч, от които най-малко 30-40 са с открити нарушавания. Само от инспекцията в Ихтиман има формирани 10 акта. Най-много сигнали се подават към София, Родопите и Стара планина. „ Само за тази година са изгорели към 15 000 дка гори, приблизително през минали години са изгорели по 50 000 дка. Разходите са най-малко 1 млн. лева, без да отчитаме разноските за възобновяване на дървесината “, изясни Дунчев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР